Haber

İŞKUR’un ‘Yoldaşım’ TIR’ı ilk durağı Mardin’e ulaştı

Mardin’de, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR) tarafından “İşgücü Piyasası Destek Programı” kapsamında gönderilen tırda 15-29 yaş arası gençlere kurumun hizmetleri tanıtılıyor. Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler için” (NEET PRO).

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın önceki gün İŞKUR Genel Müdürlüğü önünde uğurladığı “İŞKUR Yol Arkadaşım” kampanya TIR’ının ilk durağı Mardin oldu.

İŞKUR hizmetlerine ilişkin farkındalığın artırılması ve 15-29 yaş arası gençlerin kurumun hizmetleri hakkında bilgilendirilmesi ve kayıt altına alınması amacıyla yürütülen çalışma kapsamında tır kente ulaşarak 15 Temmuz Demokrasi Programında gençlere hizmet vermeye başladı. ve Şehitler Parkı.

?????????İŞKUR istihdam uzmanı Selin Üner Tuna, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu çalışmayla 15-29 yaş arası eğitim ve istihdamda olmayan gençlere ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Mardin’den başladıklarını, daha sonra 14 ile daha gideceklerini belirten Tuna, şöyle konuştu:

“İŞKUR faaliyetlerini tanıtmak ve farkındalık yaratmak amacıyla illerimizi ziyaret edeceğiz. Burada gençlerin de kendilerini tanımasını istiyoruz. Bunun için onların kişilik ve becerilerine yönelik bazı testler hazırladık. Onlar da bu fırsata sahip olacaklar.” Onlara ulaşabilmek için eğlenceli ve keyifli vakit geçirebilmeleri için fotoğraf çekme alanları da oluşturduk. “Kariyer danışmanlarımızla da görüşerek bilgi alabilecekler. İŞKUR faaliyetleri hakkında bilgi alabilecekler. Yanlarında olduğumuzu onlara hissettirmek istiyoruz. Gençlerimize ulaşmak istiyoruz.”

Çalışma kapsamında kentteki gençlere 2 gün boyunca bilgilendirme yapılacak; Daha sonra tır sırasıyla Van, Erzurum, Rize, Samsun, Sivas, Adıyaman, Gaziantep, Mersin, Konya, Eskişehir, Afyonkarahisar, Manisa, Bursa ve Edirne’ye gidecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu